• Cheonggye-ri House / JMY architects

    29 days ago - By Arch Daily

    © Joonhwan Yoon
    Architects: JMY architects
    Location: Sancheong-gun, South Korea
    Lead Architects: Jaemin Yoon
    Design Team: Seongmin Lee
    Area: 261.0 m2
    Project Year: 2016
    Photographs: Joonhwan Yoon
    Collaborator S: MOA Structure
    Collaborator M: HL Consulting Engineers
    Collaborator E: Daewon Pobis
    Construction: CS Construction
    © Joonhwan Yoon
    Text description provided by the architects. The landscape of the site faces the Cheonggye House at the southwest and is surrounded by mountains on all sides. The mountains behind the Cheonggye Valley are located about 800 - 900m from the site, stretching...
    Read more ...

     

  • Lishin Elementary School Library / TALI DESIGN

    Lishin Elementary School Library / TALI DESIGN

    29 days ago - By Arch Daily

    © Hey! Cheese
    Architects: TALI DESIGN
    Location: Taichung City, Taiwan
    Lead Architects: Tsai Shian-Gung
    Designers : Liu Ying-Chen, Chu Shih-Yu, Lin Kuan-Ling
    Area: 500.0 m2
    Project Year: 2018
    Photographs: Hey! Cheese
    © Hey! Cheese
    Text description provided by the architects. The library is located in the Lishin elementary school campus, 3rd floor of the classroom building. The original space is composed by three classrooms, called collaborative classrooms. In order to improve the reading atmosphere in the school, the principal choose the collaborative classrooms to replace the original...
    Read more ...

     

  • House Renovation / FORM / Kouichi Kimura Architects

    House Renovation / FORM / Kouichi Kimura Architects

    29 days ago - By Arch Daily

    © Yoshihiro Asada
    Architects: FORM / Kouichi Kimura Architects
    Location: Japan
    Lead Architects: Kouichi Kimura
    Area: 140.0 m2
    Project Year: 2018
    Photographs: Yoshihiro Asada
    © Yoshihiro Asada
    Text description provided by the architects. The project was to renovate a two-story housing that was built 23 years ago. The original floor plan had individual cells and a small living room. The space composed of little compartments evoked a cooped-up feeling.
    © Yoshihiro Asada
    Ground floor plan
    © Yoshihiro Asada
    Therefore, a plan was made to have migration and eyes/traffic consciousness by...
    Read more ...